Goede voorbereiding, blijvende indruk – wat je over je visuele communicatie kunt leren van mijn verrassingsweekend

Dit jaar werd het Nijmegen. Ook dit keer had hij het weer tot in de puntjes voorbereid. Ieder jaar krijg ik een lang weekend weg van mijn man cadeau voor mijn verjaardag. Eentje die hij met zorg samenstelt. Het hele plaatje klopte gewoon weer. Hij weet dat ik daar dol op ben. En op hem!

Liefde voor esthetisch verantwoord

Het zal je niet verbazen, maar ik hou van visueel aantrekkelijk, van design, van kunst. Op allerlei vlak. Natuurlijk fotografie, maar ook architectuur, binnenhuisarchitectuur, mode, sieraden en niet te vergeten eten! 

Mijn man kan me dan ook niet blijer maken dan samen een weekend weg in een mooi hotel, lekker eten in mooie restaurants, een rondwandeling door Nijmegen en het geheel afgetopt met een bezoek aan een fototentoonstelling en een geheel nieuwe sauna in Oriëntaalse sferen. 

Contrast en compositie 

Hotel Blue in Nijmegen is zo’n mooi design hotel. Zo een waar je binnenstapt en direct voelt dat over alle details is nagedacht. Een prachtig blauw (!) tegeltableau aan de muur en een smaakvol ingerichte lounge. Mooie hoge plafonds met ornamenten en andere originele details als paneeldeuren waartegen de moderne meubels een fraai contrast vormen. Alles neergezet in een mooie compositie. Ik heb direct even onder de bijzettafeltjes gekeken en die kwamen van Pols Potten. Hoe kan het ook anders, een van mijn favoriete woonwinkels in Amsterdam!

Rust, ruimte en overzicht

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten MIA, Made in Asia. Een streetfood restaurant in het station van Nijmegen. Ik hou ervan als restaurants in oude industriële panden zitten, dat geeft direct een mooi contrast. Ook hier weer die hoge plafonds waar ik blij van word. Dat geeft rust, ruimte en overzicht. Zaken die ik ook belangrijk vind in mijn trainingen over visuele communicatie.

Voor lekker eten loop ik om

Van een heerlijke rondwandeling langs de architectuur pareltjes van Nijmegen krijg je trek. Wij zijn van de categorie ‘alleen het beste is goed genoeg’ en googlen dan graag op het gezelligste restaurant met het lekkerste eten. Tripadvisor is dan een goede vriend en bracht ons naar de Blonde Pater. Het zat stampvol en dat was een goed teken: de lunch was heerlijk.

Eten als kunst

Het sluitstuk zat een paar deuren van ons hotel verwijderd: restaurant MANNA. Wat een prachtig restaurant is dat! De buitenkant is direct al verrassend: een oud pand met in blauwe neonletters MANNA erboven. Je begrijpt ik hou van die contrasten dat maakt het allemaal een stuk spannender. Ook in foto en film werken contrasten goed. Ze geven diepte, dynamiek en spanning. Bij binnenkomst een grote open witte ruimte. Heerlijke hoge plafonds, ingericht met fris, strak design en als eye-catcher een lange, hoge witte bar met seefood. Helaas houdt mijn man niet van vis, maar de lieverd kiest het restaurant dan toch voor mij uit. Echte liefde :-).

Het eten was heerlijk en wat ik ook zo fijn vind: mooi opgemaakt als ware schilderijtjes. Iedere gang weer een verassing wat voor kunstwerkje je op je bord krijgt.

Fototentoonstelling BITTER viel b…. tegen

En dan de fototentoonstelling BITTER over meer dan 2 miljoen kinderarbeiders die werken op de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust.….  Die viel, ik zou bijna zeggen bitter tegen. Belangrijk onderwerp, tienduizenden kinderen zijn slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel. Heel goed dat er aandacht voor gevraagd wordt. Maar de foto’s vertelden het verhaal niet. Geen contrast, geen spannende composities en saai licht. En daardoor blijft het verhaal niet hangen. Zo jammer. Het lijkt wel of de fotograaf zich onvoldoende heeft voorbereid.

Voorbereiding is het halve werk en laat een blijvende herinnering achter 

Van mooie dingen word ik heel blij en gelukkig. Het geeft inspiratie, verrijkt je geest. Iets moois maken, goede visuele communicatie in welke vorm dan ook, foto, film, eten, inrichting van een pand, is een kunst en een vak. Maar gelukkig wel eentje die je kunt leren. Een goede voorbereiding is het halve werk en laat een blijvende herinnering achter. En dat heeft mijn man uitstekend gedaan. Het weekendje weg klopte van A tot Z: alles zat er in waar ik blij van word. Inclusief de fijne gesprekken met mijn man! 

Oh ja en die mooie nieuwe sauna Thermen Berendonck die was ook geweldig! Als je in de buurt bent moet je die zeker bezoeken. 

Hartelijke groet,

Jacqueline Spaans

Ik help ambitieuze ambitieuze communicatieprofessionals om op een eenvoudige en slimme manier FOTO en FILM in te zetten in hun communicatie zodat ze meer OPVALLEN.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *